coach voor vrouwen die niet meer willen worstelen met eten en gewicht

Liesbeth

Waarom je bij mij leert om te stoppen met sturen en manipuleren met eten, zodat je vrij kunt eten en leven en de focus weer naar dingen in je leven kan gaan waar je hart naar uit gaat en waar je blij van wordt!

 

  • ben jij niet blij met je lijf, omdat het er niet uitziet zoals jij zou willen?
  • probeer je je gewicht te sturen door bijvoorbeeld diëten, veel sporten, vasten, balansdagen, detoxen, braken, laxeren, supergezond leven?
  • heb je last van eetbuien?
  • voel je je nooit goed genoeg?
  • voel je je gevangen in de vicieuze dieetcirkel?
  • ben jij heel veel tijd met eten/niet eten en je lijf bezig?
  • geloof jij dat jij je hele leven op je eten en gewicht moet letten?
  • ben je de verbinding met jezelf en met je verlangens kwijtgeraakt?
  • weet je dat het anders moet, maar heb je geen idee hoe?

We are never really in control. We just think we are when things happen to be going our way

Byron Katie

Onmacht en wanhoop

Ik heb die wanhoop en dat gevoel van onmacht ook ervaren. Jarenlang heb ik met een eetverslaving geworsteld. Overeten, ondereten, diëten, lijnen, en sporten. Ik dacht dat het normaal was om als vrouw altijd ontevreden te zijn en bezig te zijn met lijf en eten. Totdat ik zo in de war raakte en anorexia ontwikkelde. Ik heb mijn weg daaruit gevonden met Vrij Eten. Nu ben ik al een aantal jaren vrij en het fijne is: nooit meer te dik of te dun.

Ik snap jouw worsteling. Ik ken het zo goed. Ik snap ook je twijfels. Hoe kan Vrij Eten nou een oplossing zijn, als je jezelf al niet in de hand kunt houden?

Ik was ook bang om dit aan te gaan. Omdat het zooo indruist tegen alles wat je ooit hebt geleerd. Ik heb de stap genomen. Liefdevol de gok gewaagd. Het de tijd gegeven. Mezelf de tijd gegeven om te leren. En het is mijn ervaring (en die van andere vrij eters), dat het werkt!

Ik eet echt alles wat ik wil. En, misschien belangrijker, ik voel me vrij. Vrij met eten. Vrij met mezelf. Ik heb geleerd dat ik er mag zijn. Met alles wat er is. Ik voel en weet nu dat ik niet gefixt hoef te worden. Ik ben al heel. Ik leef weer. Ik heb weer tijd en aandacht voor de dingen in mijn leven waar ik blij van word. Ik ben weer in verbinding met mezelf, en kan weer verbinding voelen met anderen.

Ik kom nog wel eens mensen tegen uit mijn tijd dat ik in behandeling was. Dat is al jaren geleden. Zij worstelen nog steeds op dezelfde manier, zijn nog steeds aan het controleren, sturen en manipuleren met eten. Ik ben zooo blij en dankbaar dat Vrij Eten op mijn pad is gekomen, en dat ik het ben aangegaan. En dat is niet altijd makkelijk geweest, maar ik heb mijzelf en mijn leven weer teruggekregen. Iets wat lange tijd heel ver weg leek.


“Liesbeth is een eerlijke, oprechte en krachtige vrouw die met veel kennis en veel levenservaring, je op een liefdevolle manier coacht. Ze weet je te begeleiden en helpen op een hele succesvolle manier, maar laat jou het vooral zelf doen om het op eigen benen te kunnen (bijven) toepassen in je leven. Ze is eerlijk, recht door zee, met veel humor en enorm liefdevol. Door haar voel je dat je sterk bent en dat je weet dat je alles zelf in huis hebt om vrij te kunnen leven.”

Kelly

Mijn verhaal

Ik was een jaar of 4, toen ik voor het eerst hoorde dat ik dik was. Ik was hoogstens een mollige kleuter, maar deze woorden zijn me altijd bijgebleven. In de jaren die volgden kreeg ik deze woorden steeds vaker te horen. Van kinderen èn volwassenen. Op een gegeven moment ging ik erin geloven, ik ontwikkelde een laag zelfbeeld en een eetverslaving.

Afvallen en weer aankomen

Als kind wist ik al als geen ander wat lijnen was en als puber werd ik hier heel goed in. Ik merkte ook dat het gewenste effect (afvallen) uit bleef en dat ik soms meer ging eten omdat ik mijzelf heel veel verbood.

Verdoven van gevoelens

Na heel wat lijnpogingen, ontdekte ik toen ik 19 was dat helemaal niet eten zijn vruchten afwierp. Ik was heel goed in streng zijn voor mijzelf en de kilo’s vlogen eraf. Daarnaast leverde het iets op waar ik al jaren naar op zoek was: het verdoven van gevoelens en onzekerheden. Door mijn hooggevoeligheid komen prikkels hard binnen. Door nauwelijks te eten konden deze eindelijk verdoofd en vergeten worden.

Eetverslaving

Hierna heb ik 4 jaar lang anorexia gehad. Hiervoor ben ik een aantal keren in het ziekenhuis opgenomen. Ook heb ik een tijdje in een kliniek gezeten.

Ik kon hier absoluut mijn draai niet vinden en voelde me onbegrepen. Eetlijsten en wegen gaven mij geen handleiding voor hoe ik werkelijk vrij kon zijn, maar maakten me nog meer in de war.

Mijn angst voor het leven en falen, daar konden ze weinig mee. In plaats van het leven aan te gaan, bleef ik in mijn bekende eetverslaving en konden ze mij niet het vertrouwen geven dat ik het leven aan zou kunnen. Ik had tenslotte anorexia en zou niet meer voor mijzelf kunnen denken.

Leren luisteren naar mijn gevoel

Na een intensieve behandeling in Portugal, vond ik het plezier in mijn leven weer terug. Vrij snel daarop hoorde ik over Monique Rosier en haar methode ‘Vrij eten’. Dit was een feest van herkenning, eindelijk iemand die echt begreep waar een eetverslaving om gaat. Ik was hier zo door geraakt, dat ik meteen haar boek bestelde en deze in een ruk uitlas.

Door coaching in Vrij Eten boekte ik snel vooruitgang, al ging dat soms met ups en downs. Ik leerde weer om naar mijn gevoel te luisteren in plaats van naar mijn hoofd. Want die zat me zo vaak in de weg. Het aankomen, gokjes nemen en op gevoel gaan eten vond ik moeilijk, maar ik werd ook weer mijzelf. Ik ging weer met twee benen in het leven staan.

Nu leef ik mijn leven en geniet ik van alles wat ik mag eten en ben ik hierin vrij.

Voel jij dat je nu ook mag kiezen om het anders te doen? Kijk dan gauw naar mijn coaching Vrij leren Eten

Mijn droom en missie

Om mij heen zie ik nog steeds, en steeds meer mannen en vrouwen worstelen met de torenhoge perfectie van een strak, fit, en slank lijf. Ik voel de pijn en frustratie heel goed, omdat ik lang zelf de lat hoog legde. Ik geloof dat het een verslaving is en dat de lat elke keer weer hoger gelegd wordt. Juist door mijn ervaringen met mijn eetverslaving, en omdat ik de pijn zo goed begrijp, wil ik graag anderen hierin ondersteunen om weer vrij en heel te worden.

Het is mijn grote droom dat Vrij Eten normaler wordt dan diëten!